zebry informace (Grévyho)

28. září 2008 v 10:40 | Adéla |  zvířata

zebry informace (Grévyho)

Zebra Grévyho (Equus grevyi) obývá severovýchodní Afriku a je ze všech zeber největší a bohužel také nejvzácnější. Zebra Grévyho je typická také svým výrazným hýkavým hlasem podobným oslímu. Na rozdíl od jiných druhů zeber si hřebci nehájí harém klisen, ale území bohaté na vodu a chudé na lvy, kam cizí hřebce nepouští. Klisny si tak vybírají hřebce podle kvality jeho území.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se vám blog?

jasan 39% (23)
trochu 23.7% (14)
ne 13.6% (8)
fuj 23.7% (14)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama