Kůň Převalského

28. září 2008 v 11:13 | Adéla

Kůň Převalského

Jiná zvířata

(Equus przewalskii)Třída: savci, Řád: lichokopytníci, Čeleď: koňovitíZeměpisné rozšíření: Afrika dříve Střední Asie, dnes už v přírodě nežijeBiotop: moře stepi a polopouštěPotrava: části rostlin stepní rostliny, hlavně trávyRozměry: délka těla 2-2,2 m, výška v kohoutku 1,25-1,45 m, hmotnost 250-320 kgRozmnožování: Klisna po 11 měsících březosti rodí jedno mládě, které saje 6-7 měsícůZajímavosti: Je jediným dnes žijícím druhem divokého koně, ve volné přírodě byl vyhuben v 60. letech 20. století. Pražská zoo vede od roku 1959 celosvětovou plemennou knihu. Je zařazen na listinu ohrožených druhů zvířat IUCN.Umístění: V zoo chováme v nejvyšším bodě areálu expoziční stádo, tvořené klisnami a dorůstajícím hřebečkem Lomaxem. Další koně jsou v aklimatizační stanici v Dolním Dobřejově.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama